Kaaihoeveconcert in N.H.Kerk

Inmiddels een traditie geworden, het jaarlijkse Kaaihoeve concert Kortgene.
Mede door de weersomstandigheden kon het concert niet plaatsvinden in de
Kaaihoeve tuin. Maar het werd ons mogelijk gemaakt om het concert te verplaatsen
naar de Nicolaaskerk. Wanneer we aan het inspelen zijn loopt de kerk al goed  vol met belangstellenden.  Het repertoire is vandaag gelijk aan ons zomerconcert van de week daarvoor in Oud-Sabbinge… Een groot verschil is wel de akoestiek.
Waar het geluid bij een buitenconcert snel “verwaaid” klinkt het in de kerk juist
heel vol en massaal.  Dat is altijd even omschakelen en extra goed op de dynamiek en verhoudingen tussen de verschillende instrumentgroepen letten.
Onze jongste leden Roos en Sakina hadden bij het vorige concert hun vuurdoop en werden vandaag ook nog even apart in het zonnetje gezet.

Een ander feestelijk tintje tijdens dit concert was dat er maar liefst 7 jubilarissen een KNMF speldje ontvingen uit handen van wethouder Dhr. De Putter. De jubilarissen op een rijtje : Ferdy v/d Moere 12,5 jaar bugel; Nadine Verburg 12,5 jaar bugel; Ronald v/d Maas 25 jaar bas; Richard Verburg 25 jaar bugel; Wim Dingemanse (ere-lid) 70 jaar bugel; Co Welleman (evenens ere-lid) 70 jaar euphonium; en nestor van de vereniging Dhr. A. van Hakken 75 jaar saxofoon.
Proficiat en zoals ook werd vermeld in de toespraak, diep respect voor de leden die al zo veel jaren, met zoveel inzet, trouw zijn aan de vereniging.

Het laatste concert voor de zomerstop. Wanneer je helemaal in zo’n concert opgaat is het eigenlijk veel te snel weer voorbij…. Maar voor we de vakantie ingaan kunnen we met z’n allen (leden, partners en kinderen) nog genieten en napraten tijdens de jaarlijkse en weer prima verzorgde BBQ.

In de PZC van maandag 25 juni stond het volgende artikel:                     KORTGENE - Een mensenleven lang muziek maken, wethouder Piet de Putter toonde zich zondag zeer onder de indruk toen hij drie muzikanten van EMM de erespelden van de Koninklijke Nederlandse Muziek Federatie opspeldde omdat ze samen 215 jaar muziek vertegenwoordigen.
 Ko Welleman, euphoniumspeler, is zeventig jaar lid; Wim Dingemanse, bugelist, ook zeven decennia lid en Arjaan van Hakken: 75 jaar lid en saxofonist.

 De drie muzikanten kregen bloemen en lof tijdens de laatste van de zomerconcerten van EMM in de Nicolaaskerk in Kortgene. Alle drie de Kortgenenaars komen uit families die verweven waren en zijn met de 133-jarige muziekvereniging. Welleman's vader was lang voorzitter van Eendracht Maakt Macht. Dingemanse leidde veel jongeren op. Van Hakken werd in de muziek gebracht door zijn broer. Gevraagd welk muziekstuk ze in die jaren nu het liefste speelden, spreken de drie met één stem: Ouverture 1812 van Tsjakovski. "Dat stuk met die klokken! Maar het heeft ook zachte delen, hoor." Maar ook kanonschoten - het verbeeldt de slag die de Russen leverden tegen Napoleon.

De muziekvereniging huldigde ook vier jongere jubilarissen: Ferdy van de Moere en Nadine Verburg, beiden 12,5 jaar lid; en Richard Verburg en Ronald van der Maas, beiden 25 jaar lid.