Hanswester Dweildag

Het wordt een traditie: de Juuntrappers in Hansweert tesamen met vele andere dweilbands voor het grote jaarlijkse 'dweilfeest'. Op 30 september was het weer groot feest en beregezellig. De Juuntrappers traden op 3 plaatsen in het dorp op: het centrale karre-podium, het dijktheater bij cafe het Anker en in dorpshuis Kaj Munk. Het zon overgoten centrale plein werd overspoeld met de vrolijke klanken van allerlei dweilbands, waaronder de Juuntrappers. 


Het leuke van een dweilfestival is dat je weer eens kunt zien en vergelijken wat andere collega feestmuzikanten tijdens hun optredens doen en laten horen natuurlijk.Een beetje in de keuken van de collega bandjes kijken eigenlijk.

Deze keer, het is alweer de 12e keer dat de deze dag door de Scheldedweilers georganiseerd wordt, is er zelf een band uit Friesland aanwezig. Veel verschillende, soms ook dezelfde nummers (maar dan vaak weer net een ander arrangement) klinken vandaag op- en rondom het dorpsplein. Aan het eind van de middag is de grote finale waarbij  telkens een andere groep een kraker inzet en de rest volgt dan vanzelf… 

Of het maximum aantal decibellen op dat moment overschreden is hebben we achteraf maar niet meer nagevraagd.  Een leuk festival waar we een volgende keer ook graag weer bij hopen te zijn.