Studiedag

 

Zondag 4 november, studiedag o.l.v. Peter Kleine Schaars. 

Zondagmorgen 10.00 uur. Langzaam aan druppelt iedereen binnen in dorpshuis De Pompweie.Het is nog vroeg voor de zondagmorgen, maar de koffie staat al klaar, dusgaan we daar, nadat de instrumenten zijn uitgepakt en de lessenaars klaar zijn gezet,eerst even van genieten. 

 


 

Het belooft, samen met onze collega muzikanten van muziekvereniging Mozart uit Yerseke een leuke, leerzame dag te worden o.l.v. Peter Kleine Schaars, onze gastdirigent voor vandaag. Bepaald geen onbekende in de muziekwereld. Hier zijn al 2 gezamenlijk repetities aan vooraf gegaan, zodat de stukken er al behoorlijkin zitten en Peter Kleine Schaars  de spreekwoordelijke puntjes op de i zal gaan zetten. 

Nadat Mathieu een woord van welkom heeft gesproken gaan we aan de slag.

Even warm blazen met een stuk uit het voor ons bekende “rode boekje”, Lloyd en dan gaat Peter met het orkest aan de slag. We beginnen met wat toonladders en krijgen o.a. uitleg over verschillende muziekstijlenen verschillende accenten/ritme’s die daarbij horen. Dan gaan we ons verdiepen in de muziekstukken God Save the “Queen”, een medley van Queen nummers, Mama Mia (Abba-medley),  Latin ABC, Melodia Blues en tenslotteLilo & Stitch (Elvis Presley medley). 

Tussendoor wordt er ook aan de inwendige mens gedacht en laten we ons in de pauze de soep en broodjes goed smaken. Ook na de pauze wordt er nog hard gewerkt en worden de stukken verder uitgewerkt.

Het is bijna 16.00 uur wanneer er al veel familie en vrienden staan te wachtenom naar het eindresultaat van deze studiedag te komen luisteren. Tijd voor het eindconcert….. 

We kijken terug op een hele geslaagde, gezellige en leerzame dag waarbij Peter ons met de nodige humor veel aanwijzingen heeft gegeven om muziekstukken op de juiste manier te interpreteren en daardoor op de juiste manier uit te voeren.

Thank you for the Music …

 

 

voor meer info over Peter Kleine Schaars:  zie zijn website http://www.peterkleineschaars.nl/