Dirigenten-examen

Het dirigenten-examen is op 20 juni slechts voor 3 kandidaten doorgegaan. Ons orkest moest wegens omstandigheden verstek laten gaan. De 2 kandidaten Bart en Mathieu die met ons orkest hun cursus willen afronden, is nu verplaatst naar zondag 12 september in Kortgene.

 


Onder leiding van de Belgische cursusleider Luc vertommen bereiden beide kandidaten zich voor op dit praktijk-examen. Er zijn twee speciale repetities met ons orkest ingepland waarbij zij met aanwijzingen van dhr.Vertommen hun dirigent-talenten tot volle uiting kunnen laten komen. Overigens  op deze link worden de capaciteiten van Luc Vertommen uitgebreid verwoord: www.muziekcentrum.be

Op deze examen-middag moeten alle kandidaten een nummer dirigeren waarmee met het  orkest vooraf is gerepeteerd. Ook zal op de middag ter plaatse een nieuw nummer aan het orkest worden uitgedeeld waarmee de dirigenten dan aan de slag moeten gaan. Het wordt zo een zeer bijzondere middag waarbij "de dirigent" centraal staat. Het wordt dan nog duidelijker welke invloed een dirigent op het orkest heeft.