Koninginnedag W'dijk

30 april 2013 gaat de geschiedenis in als de dag waarop Nederland weer een koning kreeg. Ook in Wolphaartsdijk was er door de Oranjevereniging een feestelijk programma opgezet. Muzikanten van Advendo-EMM waren bij 3 activiteiten betrokken : de reveille, de aubade en het kroningsconcert


s Ochtends om 8 uur waren 3 muzikanten de kerktoren opgeklommen om de officiele reveille te spelen. Het was rustig en helder weer waardoor de klanken van trompet, hoorn en trombone ver over het dorp doorklonken.

Om 11 uur hadden veel dorpsgenoten zich verzameld bij de Meuleweie om samen 3 volksliederen ( het Nationale, het Zeeuwse en het Wolphaartsdijkse) te zingen. Zes muzikanten zorgden voor de muzikale ondersteuning. Alle aanwezigen, inclusief het voltallige gemeentebestuur zongen uit volle borst mee. Aansluitend werd er oranjebitter uitgedeeld wat velen zeer op prijs stelden.

Na de optocht en tijdens de rommelmarkt was het s middags heel gezellig bij de feesttent op het Wolfertsplein. Om 16.00 overspoelde het orkest het naastgelegen feestterras met met vrolijke muziek. Men kreeg het officiele Kroningslied te horen. Op 15 Miljoen Mensen was een aangepaste tekst gemaakt wat men volop mee kon zingen. In een vrolijk zonnejte creerden herkenbare nummers als Sway en That Man bijne aan Latijns-Amerikaanse (MAxima) sfeer.

Kijk op de foto-serie voor een impressie van deze mooir dag.