Kaaihoeveconcert

Succesvol zomeravondconcert met alle ingrediënten

Het spreekwoord “Als een god in Frankrijk” was een toepasselijke spreuk voor het zomeravondconcert van de samenwerkende muziekverenigingen EMM uit Kortgene en Advendo uit Wolphaartsdijk. Op zaterdagavond werd er aan de Kaaihoeve een bijzonder sfeervol zomeravondconcert gegeven. De kaaihoeve is sowieso een bijzondere plek voor het orkest, naast de prachtige tuin en het unieke klankbord van de oude schuur was ook het weer ons geweldig gezind.
 
In de loop van de ochtend werd er door een groot aantal muzikanten al verzameld om het muzikale theater in orde te maken. Slagwerk, stoelen, vaandels, vlaggen, lampjes het mocht deze avond niets aan sfeer ontbreken.


Om 19.30 uur werd door de ad-interim voorzitter van E.M.M. het openingswoord verricht waarna de klanken van de eerste concertmars door de tuin galmde. Na nummers als Yellow Mountins, Lord Tullamore van Carl Wittrock, Sway en Childeren of Sanches met Linda van Duiven als solist, werd er bij het een na laatste nummer nog een korte pauze ingelast. Ferdy van der Moere ontving uit handen van de secretaris en de interim voorzitter het bronzen speldje voor zijn 12 ½ lidmaatschap van de KNFM met bijbehorend certificaat. Voor de pauze werd Ferdy muzikaal getrakteerd door de vrienden van het samenwerkingsorkest met de mars Royal Jubilee.

Tijdens de pauze werden er loten verkocht ten behoeve voor onze clubkas. Verschillende vrijwilligers uit de vereniging hadden zich hiervoor ingezet. De loten vonden gretig aftrek bij het aanwezige publiek, temeer omdat er ook prachtige prijzen te verloten waren. Er werden ruim 1050 loten verkocht waarmee onze eerste financiële actie tot enorm succes gebombardeerd werd. In tijden van crisis is het altijd fijn te weten dat de ondernemers uit Noord-Beveland het cultureel erfgoed hoog in het vaandel willen houden, want zonder hen was een dergelijke actie niet mogelijk.

Na de pauze viel de schemer in en brachten de lampjes en fakkels een goede uitkomst.
Het tweede bedrijf was swingend te noemen. Nummers als Ai se eu te pego, Latin ABC, Melodia Blues, maakte dat het zomergevoel nog even verlengd werd. Na Happy Days verliet het publiek onder luid applaus de Kaaihoeve.


Jubilaris Ferdy van der Moere ontvangt KNFM speld

Tijdens het Kaaihoeve concert van 7 september ontving Ferdy van der Moere zijn KNFM speld voor zijn 12 ½ trouwe lidmaatschap. Net voor de pauze nam ad-interim voorzitter Stephan van Belzen de microfoon om het woord aan hem te richten.

Door de werkzaamheden van Ferdy in de baggerbranche is hij niet meer wekelijks op de repetities. Door zijn rooster, 6 weken op en 6 weken van boord, is het niet mogelijk om wekelijks aanwezig te zijn. Toch liet Stephan van Belzen weten dat wanneer hij aan wal is Ferdy trouw de repetities bezoekt. Er werden woorden van waardering uitgesproken richting Ferdy. Naast het feit dat Ferdy een goede muzikant is, is hij altijd aanwezig om zaken aan te pakken en te ondersteunen bij de voorbereiding van concerten. Secretaris Linda van Duiven spelde hem de bronzen KNFM speld op en reikte het bijbehorende certificaat uit. Hierna werd Royal Jubilee ingezet door de muzikanten om Ferdy zo in het zonnetje te zetten. Namens het bestuur, leden en dirigent van harte gefeliciteerd.
Op naar de volgende 12 ½ jaar.

Bekijk voor een impressie de fotoserie op deze site