Afscheidsconcert Mathieu

Na een lange periode van 20 jaar met heel veel hoogtepunten heeft Mathieu van Duiven op 21 februari afscheid van ons orkest genomen. Het publiek wat in zeer grote getale aanwezig was kreeg een zeer gevarieerd muzikaal voorgeschoteld. Het hele programma bevatte nummers die door Mathieu speciaal waren geselecteerd. En waar dus ook verhalen aan vast zaten die hij dan ook zelf met de bekende dosis humor met het publiek deelde.  Na de pauze ontving Mathieu namens de leden van de orkest een reischeque aangeboden. Geheel verrast kreeg Mathieu van de loco-burgemeester van Noord-Beveland dhr. de Putter de erepenning van de gemeente Noord-Beveland overhandigd voor de grote verdienste van Mathieu voor de gemeentelijke samenleving tijdens zijn 20 jaar dirigentschap. Daar de avond ook in het teken stond van de opvolging van Mathieu werden na de pauze niet een maar twee nieuwe dirigenten gepresenteerd: Peter den Tuinder gaat het jeugdorkest leiden  en Gert van der Weide  neemt de leiding van het orkest op zich.  Klik op 'klik voor meer' (of scroll naar onder) en lees hoe Mathieu deze avond heeft beleefd.

Bekijk voor een sfeerimpressie de fotoserie


'Afscheid ADVENDO - EMM'

Het waren 20 mooie jaren, soms met een klein dipje, maar over het algemeen heel veel mooie dingen en vooral vriendschap en plezier.Na 20 jaar dirigentschap ben ik gestopt als dirigent van ADVENDO-EMM. in 1994 begon ik in Kortgene bij EMM te dirigeren en in 2006 sloot ADVENDO zich aan en werd het een samenwerkingsorkest.

Door de muziek te leren beleven met elkaar hebben we getracht dit ook over te brengen aan u, ons publiek. En ik denk dat ons dit een aantal keren is gelukt. En dat is toch hetgeen waarvoor ADVENDO-EMM is opgericht, het maken van mooie en leuke muziek waar de bevolking ook van kan genieten. Ik ben dan ook dankbaar dat ik dit 20 jaar heb mogen doen met deze fijne mensen. Ook ben ik dankbaar dat u ons publiek wilde zijn.


Het afscheid was soms best lastig, maar ook met veel plezier terugkijkend naar de fantastische momenten die we samen beleefden. Concerten met Cor Bakker, Marco Bakker en Margriet Eshuijs waren enkele hoogtepunten.
Het afscheid bestond uit verschillende momenten. Op 10 januari bij het nieuwjaarsconcert heb ik afscheid genomen in Wolphaartsdijk en op 21 februari was er een afscheidsconcert in Kortgene. Ik ben overladen met mooie woorden en cadeaus, waarbij een prachtig bronzen beeld, fotoboeken van de orkestleden en een reischeque. Ook werd ik benoemd als Ere-dirigent van het orkest en kreeg ik de ere- penning van de gemeente Noord-Beveland uitgereikt. Een aaneenschakeling van bijzonder mooie momenten, waarbij vooral de waardering die eruit spreekt mij zeer heeft geraakt.

Wat een fantastisch afscheid! Nog vaak denk ik, samen met mijn vrouw Linda, terug aan die dierbare momenten die ik hierboven aan u beschreef. U ook dank voor uw belangstelling en support van het orkest. Voor ons gaat een ander tijdperk aanbreken. We zullen het missen, maar zullen ook fans blijven van deze prachtige club.

Tot ziens,
Mathieu van Duiven’