Koningsnach 2015

Het concert in de Koningsnach op 25 april in de feesttent in Wolphaartsdik vormde de muzikale vuurdoop voor onze nieuwe dirigent Gert. Het werd meteen een hoogtepunt.

Lees het onderstaande verslag!


Gert  ging zich meteen richten op het Koningsnachconcert in de feesttent op het Wolfertsplein.

Dat moest een heel bijzonder concert worden.  We kregen een heel nieuw repertoire op de lessenaars.  Alle stukken waren herkenbaar voor het publiek en ze pasten precies in de sfeer die Koningsnach in zich heeft: feest!.  Dat werd dus hard studeren.  Er werd zelfs een extra repetitie op een zondag ingelast. Dat was overigens geen probleem want alle muzikanten doen dat met veel plezier.  Als bijzonderheid zouden we 4 nummers met de coverband Woodworks. Dat zou dan de overgang naar het Oranjebal moeten vormen.  Gert loodste het orkest vakkundig en efficiënt door alle repetities heen.  Op de achtergrond werden de nodige voorbereidingen getroffen. Er werden posters en flyers gedrukt. Er werden speciale oranje sjaals genaaid.  Op de zaterdagmiddag  voor het concert werden alle benodigde attributen  zoals slagwerk- en percussie-instrumenten,  oranje orkestborden, rood-wit-blauwe onderleggers voor de lessenaars e.d. in de tent aangevoerd en op de juiste plaats gezet.  De muzikanten verzamelden aan het begin van de avond zodat er voor aanvang van het concert nog met de coverband geoefend kon worden. Dat vroeg nog de nodige tijd. Maar dankzij de soepele medewerking en de muzikale ervaring  van de bandleden kon dat net op tijd worden afgerond.  Het orkest was er klaar voor.  De bezetting was compleet. De bijna 50 muzikanten hadden er veel zin in.  Het publiek begon al binnen te druppelen. Zeer nieuwsgierig naar wat ze gingen horen op die avond.  En men was zeer verrast. Wie had kunnen denken dat ze krakers  van Tom Jones, Demis Roussos en Robby Williams zouden horen. En dat in combinatie met soul , blues en funknummers.  Het publiek was dolenthousiast. En dat is waar je het als orkest voor doet. 

Zeker als je met de band  ‘ You can leave youre hat on’, ‘ Everybody needs somebody’,’ Happy’ en          ‘Wake me up’ mag spelen.  Het publiek groeide,  evenals het volume en ook de temperatuur steeg.  Band , orkest en publiek vormden bijna een muzikale eenheid waarin ze samen van een uniek muzikaal hoogtepunt konden genieten.

 

Het orkest heeft er enorm van genoten en hopelijk vele anderen ook.  Dat beloofd wat voor de toekomst.  Dan zullen we proberen om steeds een bijzondere muzikale beleving te bieden.