Nieuwe jeugddirigent

Begin november is Wim Steenbakker begonnen als muzikaal leider van ons leerlingenorkest.  Wim is een hele enthousiaste, kundige en ook jonge dirigent. We zijn zeer blij dat hij jeugdige muzikanten wil begeleiden in hun muzikale ontwikkeling. Hieronder staat de intro-brief van Wim.


Beste muzikanten, 

Vorige week zijn we weer begonnen om samen muziek te maken. Ik heb enorm veel zin om samen met jullie dit jaar aan het werk te mogen gaan! 

Natuurlijk leren we elkaar in de loop van de tijd beter kennen, maar ik wil mezelf door het schrijven van deze brief ook nog een keertje goed aan jullie voorstellen. 

Mijn naam is Wim Steenbakker en woon in Wemeldinge samen met mijn ouders en mijn zusje Eline. Ik heb geen echte huisdieren maar we hebben wel eenden, kippen, ganzen en soms schapen! Verder is misschien goed om te weten dat ik 23 jaar oud ben en op 29 maart 1994 in Sichuan (China) ben geboren. 

Muziek is voor mij erg belangrijk en trok mij al heel snel aan. Op achtjarige leeftijd volgde ik de vooropleiding “algemene muzikale vorming” aan de Zeeuwse Muziekschool. Vanaf mijn tiende volgde 

ik klassieke gitaarlessen aan de Zeeuwse Muziekschool van 

Aaike Jordans en na het VWO werd ik toegelaten tot het eerste jaar van het conservatorium te Rotterdam (Codarts). Op dit conservatorium volgde ik de studie tot docent muziek met als primair instrument de klassieke gitaar. Op het conservatorium kreeg ik heel veel verschillende vakken en leerde ik ook meer instrumenten bespelen. Naast het conservatorium studeerde ik ook wiskunde aan de lerarenopleiding in Rotterdam. Vorig jaar studeerde ik voor beide studies af.

Naast het klassieke gitaarspel zing ik ook al heel mijn leven. Ik treed daardoor ook vaak op binnen en buiten Zeeland en zing in het Nederlands, Engels, Duits, Frans en Spaans. Franstalige muziek vind ik zelf erg mooi omdat de taal al bijna van zichzelf zingt! Daarnaast geef ik les op het Ostrea Lyceum in Goes en geef ik in Wemeldinge gitaarles en wiskundebijles en ben ik ook te vinden bij de Manhuistuinconcerten in Goes waar ik artistiek leider van ben. 

Nu jullie een beetje weten wie ik ben, wil ik jullie ook vragen om ook een mooie voorstelbrief voor mij te maken. Je mag er van alles in vertellen. Ik wil natuurlijk wel weten wat je graag dit jaar nog wilt spelen en wat voor muziek je leuk vindt om te luisteren. 

 

Met muzikale groetjes, jullie dirigent,

Wim Steenbakker