die Joentraapperz in Monchen Gladbach

Op carnavalsdinsdag 8 maart vertrokken de Juuntrappers voor de eerste keer naar het buitenland ! Hun reputatie is inmiddels zover verspreid dat men op het allerlaatste moment de Juuntrappers had uitgenodigd om aan de grote stadsoptocht in het Duitse Monchen Gladbach mee te doen
Dat hoefde men natuurlijk geen twee keer te vragen.


Het verslag van een Juuntrapper: De organisatie had vervoer geregeld en aan het eind van de ochtend arriveerden we bij het verzamelpunt. We waren vol verwachting  naar wat er zou gaan gebeuren. Zou het druk zijn ?  Hoe groot zou de optocht zijn ? Hoe zou het publiek reageren?
Na een uurtje wachten mochten we inschuiven in de optocht. Wat een feest ! Wat een mensen ! Wat een enthousiasme! Het overtrof onze stoutste verwachtingen. Aan weerskanten van de straten stonden de mensen rijen dik. Feestend, zingend, dansend, klappend, roepend, verkleed. Kinderen stonden vooraan om het vele snoep dat door andere groepen werd rondgestrooid ,te kunnen opvangen. Veel mensen, soms rijen tegelijk, bewogen zich ritmisch op de klanken van ons slagwerk. Als onze blazers  hun tonen lieten klinken, veranderde de mensenmassa zich vrijwel direct in een swingende menigte.
Op het marktplein stond een grote tribune waar der Prinz en zijn gevolg de grote stoet voorbij zagen gaan. Opeens klonk het door de luidsprekers:                                       und da kommen die Joentraapperz  aus Holland!  Alaaf !
Iedereen juichte. Kippenvel ! Na 2 uur was het einde van de tocht bereikt. Vermoeid maar zeer voldaan kropen we in de bus. De pijnlijke voeten kregen weer rust. Tijdens de terugreis werd er volop nagenoten van de overweldigende belangstelling in de duitse binnenstad. We waren een mooie ervaring rijker. Volgend jaar misschien weer ?      

Kijk op de fotoserie voor een uitgebreide impressie .

en kijk ook op YouTube  na  ca  6 min. 20 sec :

http://www.youtube.com/watch?v=l0B9nJCWXIw

 

of op deze link  na  2 min.:

http://www.youtube.com/watch?v=FmSV1CIe-E4