Kinderconcert

Maandag 18 april stond in het teken van 'kinderen.' De amv-klassen van Kortgene en Wolphaartsdijk waren uitgenodigd om kennis te maken met ons orkest. In dorpshuis de Pompweie in Kortgene konden de kinderen en hun ouders  zien en horen welke instrumenten er in het orkest en slagwerk bespeelt worden.  Natuurlijk mochten de kinderen allerlei vragen stellen. Ook kregen zij de gelegenheid om het bespelen van instrumenten uitproberen.


Dirigent Mathieu liet het hele orkest horen en ook bepaalde onderdelen daarvan. Zo liet hij de instrumentsecties hun eigen partij spelen en daarna weer alle instrumenten tegelijk. De kinderen konden zo ondervinden hoe een muziekstuk opgebouwd is. Ook waren er 'losse' instrumenten te beluisteren  zoals de bugel, saxofoon, hoordn, bariton, trombone, bas en slagwerk.  Op het eind werd er muziek van Michael Jackson gespeeld, waarbij een ouder als assistent-dirigent optrad.

Als kinderen zijn die een instrument willen gaan spelen,dat past binnen onze vereniging, wordt hij of zij aangemeld bij de muziekschool. Vanaf september kunnen dan de muzieklessen gevolgd worden. Onze leerling-coordinatoren Ankei en Stephan kunnen daar meer informatie over geven. Zij zijn te bereiken via ons centraal emailadres    info@advendo-emm.nl