Artikel in 'de Schalm'

Eind januari verscheen in de Schalm ( het infoblad voor Wolphaartsdijk en Oud-Sabbinge) onderstaand artikel:

Nieuws van Advendo – EMM

Terugblikkend op 2011 hebben we veel leuke en mooie optredens mogen verzorgen.
Zowel de fanfare als onze dweilband, De Juuntrappers. Hiervan hebt u verslagen in de Schalm en op onze site ( www.advendo-emm.nl ) kunnen lezen of misschien bent u wel bij een van onze concerten geweest.

Een nieuw jaar is weer begonnen.
Vorig jaar verzorgden we een kerstconcert, met buiten winterse omstandigheden.
Dit jaar is er voor gekozen om d.m.v. een nieuwjaarsconcert, met medewerking van de bekende Zeeuwse Cabaretgroep De Witkammetjes het jaar met een ‘vrolijke noot’ in te luiden. Met nummers zoals The Conqueror en Pierius Magnus die dit keer op het programma staan ook wel meteen een uitdaging voor 2012.

Het is even voor drie uur ’s middags en het begint al gezellig druk te worden in De Griffioen. Dat geeft al een goed gevoel. Zoals gezegd wordt ons programma vandaag telkens even afgewisseld met cabarat van de 5 broers Witkam. Dat staat garant voor de nodige humor! Vera Lyn’s We’ll meet again brengen we samen met de broers Witkam.
Als laatste nummer klinkt Moonlight Serenade door de zaal.
De champagne wordt uitgeserveerd en we toasten op een goed Nieuwjaar.
Er klinkt vuurwerk en confetti wordt door de zaal verspreid.
Even lijkt het dan of we ons in Oostenrijk bevinden, want met de bekende Radetzky March als toegift gaan we het nieuwe jaar in en nemen we helaas alweer afscheid van het publiek.
Het vele publiek ging in opperbeste stemming naar huis. Enkele reacties: ‘Het was weer beeeeere-gezellig’, ‘Super-gezellig concert’, ‘Prachtige muziek en een hele mooie verzorgde middag’, ‘Genoten van de muziek en de vele verrassingen en veel gelachen’, ‘Fantastische middag’, ‘Altijd weer leuk om naar jullie te luisteren’.

Wanneer de instrumenten weer zijn ingepakt en de zaal opgeruimd, verzamelen we met z’n allen in de foyer om nog na te kletsen en te genieten van een heerlijk buffet. Echt van jong tot ‘oud’. Dat maakt onze vereniging best bijzonder. Behalve met de doorgewinterde muzikanten, die zich al jaren voor de vereniging inzetten, mogen we ook blij zijn met onze jeugdleden.

De komende tijd zal vooral voor onze dweilband in de Carnavalsperiode van 18 t/m 21 februari druk zijn. Op de site is te zien waar ze te zien en natuurlijk te horen zijn.
Het voorjaar wordt ook benut om de vele ideeën voor bijzondere optredens verder uit te werken. Als u zelf ook ideeën of wensen heeft: laat het ons weten via ons emailadres:  info@advendo-emm.nl. We houden u op de hoogte van onze activiteiten!

Tot slot wensen wij iedereen een goed en gezond Nieuwjaar toe en zeggen, om nog even in de sfeer van het Nieuwjaarsconcert te blijven, heel graag

We’ll meet again