Nieuwe jeugdleden

“Samenwerkingsorkest verwelkomt aanstormende talenten!”

Van onze redactie:

Welke vereniging heeft het? Het nieuwe jaar inluiden met twee nieuwe muzikanten!
Het samenwerkingsorkest EMM – Advendo mocht op maandagavond 2 januari 2012 twee nieuwe jeugdleden verwelkomen. Sakina Aissat en Roos Bunders schoven aan voor hun eerste repetitie op saxofoon. Voor onze verenging reden genoeg om in een diepgaand interview de meiden eens wat beter te leren kennen.

Zowel Roos als Sakina zijn twee enthousiaste en zeer muzikale meiden van 12 jaar jong. Beide zijn eind 2010 begonnen met muzieklessen aan de Zeeuwse Muziekschool. Na een jaar les te hebben gehad van Franklin Schieman en deels van Wim van Meerlen werden ze uitgenodigd voor een eerste repetitie bij “het grote orkest”. Beide meiden vonden het best wel spannend maar daar is nu, twee maanden later, niet veel meer van te merken.


Sakina geeft aan dat ze de lessen erg leuk vind vooral omdat ze daarbij veel nieuwe dingen leert. Daarnaast heeft ze het erg leuk in onze vereniging, gewoon omdat het op maandagavond erg gezellig is. Dat ze in het begin moest wennen aan alle knoppen op de saxofoon bleekt al snel te zijn overgegaan, wekelijks blaast ze haar partij naast Adrienne Verburg en Leanne Wisse al aardig goed mee.

Roos is begonnen omdat haar vriendin Maartje Stroes lid was van E.M.M. en dus al in het samenwerkingsorkest speelde. Doordat het erg mooi klonk als Maartje een stuk op de saxofoon speelde werd Roos aangestoken door het virus dat muziek heet. Muzikaliteit lijkt ook in de familie te zitten. Haar broertje Thijs volgt nu voor het tweede jaar Algemene Muzikale Vorming aan de Zeeuwse Muziek School. De muziek die Roos krijgt in de vereniging vind ze zelfs erg interessant, het is weer eens wat anders dan uit een lesboek of alleen met een CD. Daarnaast is het natuurlijk erg leuk om met zoveel andere instrumenten samen muziek te maken geeft Roos aan.

Het is niet altijd even makkelijk om de nieuwe muziek te volgen. Gelukkig krijgen we wel hulp hoor vult Roos Sakina aan. Roos zegt dat ze veel steun van Leanne, Maartje en Nadine krijgt.
In het begin was die nieuwe bladmuziek ook best wel even wennen! Ik moest me daar goed op concentreren maar met hulp van de andere gaat het al snel een stuk beter. Daarnaast zegt Sakina dat ze ook nog wekelijks veel leert van Franklin.

Beide meiden zijn erg blij dat ze zoveel nieuwe muziekvrienden erbij hebben gekregen en wekelijks mee mogen repeteren. Zoals het er nu naar uit ziet gaan we in de toekomst nog veel van deze meiden horen, en dan natuurlijk in de muzikale zin van het woord!