Schoolconcert Kortgene

Schoolproject Kortgene groot succes!
Dorpshuis de Pompweie was omgebouwd tot een waar theater voor een aantal zeer belangrijke hoofdrolspelers! Maandag 15 april werd er samen met de leerlingen uit groep zes van OBS de Zudivliet een eindconcert verzorgd voor ouders, broers, zussen en alle andere belangstellenden.
Met deze slotuitvoering kwam een einde aan het ingezette muziek project voor dit jaar.
Begin september 2012 werd er door de kartrekkers van dit project, Nadine Verburg en Mathieu van Duiven, een start gemaakt op de basisscholen in Wolphaartsdijk en Kortgene. De insteek van dit project was dat muziek op verschillende manieren beleefd kan worden. Muziek kun je niet alleen horen maar je kunt het zelfs voelen! Dat er veel was blijven hangen bij de kinderen bleek ook wel bij het slotconcert. De verschillende muziekstijlen werden in hoog tempo aan het publiek opgesomd.


Het samenwerkingsorkest bracht deze avond een licht programma. Het thema was gericht op popmuziek, waar de hoofdrolspelers uit groep zes dan ook goed gebruik van maakte. Het mooi verlichte podium werd gebruikt voor dans en verschillende theaterstukjes op nummers als “God Save the Queen”, Mamma Mia, Sway en That Man.
Ook verschillende leerlingen mochten op “de bok” staan om voor ons orkest te dirigeren.
Sam Lantinga ging dat behoorlijk goed af! Hij bleek net als Tessa en Rowin erg getalenteerd te zijn.
Aan het einde van de avond werd er een voorlichting gegeven over de blazersklas van het samenwerkingsorkest, waarmee opvolging gegeven wordt aan het schoolproject. Hiervoor werd ook al ingeschreven door enkele fanatieke leerlingen.
Vol enthousiasme wordt al uitgekeken naar vrijdag 19 april, want dan is het theater in Wolphaartsdijk geopend! Ook daar is de afgelopen maanden hard gewerkt door de leerlingen van de Achthoek en de Ichthusschool om een goede show neer te zetten! Wij zijn er klaar voor!

Bekijk ook de fotoserie op deze onze site !