Vacature Dirigent(e)

Samenwerkingsorkest EMM-ADVENDO         uit Kortgene / Wolphaartsdijk (Zeeland)

Zoekt  per  1 maart 2015

Een enthousiaste en inspirerende dirigent(e) voor haar fanfare!

Het samenwerkingsorkest bestaande uit Koninklijke Muziekvereniging Eendracht Maakt Macht (EMM) uit Kortgene en haar partner Aangenaam Door Vermaak En Nuttig Door Ontspanning (ADVENDO) uit Wolphaartsdijk is haar samenwerking gestart in september 2006. Hiermee was het orkest één van de eerste fusieorkesten binnen de provincie Zeeland. Het fanfare orkest bestaat op dit moment uit 40 enthousiast spelende leden. Daarnaast is er een leerlingenorkest en blazersklas in oprichting. De wekelijkse repetitie van de fanfare vindt plaats op maandagavond van 19.30 uur tot plusminus 21.45 uur in dorpshuis de Pompweie te Kortgene. Kijk voor verdere info op 'Klik voor meer' en ook op 'fotoseries', 'verenigingsinfo' en 'Actueel'

 

Over het Samenwerkingsorkest:

Samenwerkingsorkest EMM-ADVENDO is een vitale vereniging die diverse leuke muzikale optredens organiseert en graag nieuwe wegen bewandelt. In het verleden trad het orkest succesvol op met bekende artiesten als Cor Bakker, Margriet Eshuis en Marco Bakker tijdens MuzieKortgene. Daarnaast verzorgt het samenwerkingsorkest gedurende het jaar verschillende optredens in beide dorpen. Belangrijk is dat de muziekkeuze aansluiting vindt bij het jaarthema en onze toehoorders.

Hoe wordt er omgegaan met ledenwerving?

In beide dorpskernen zal begin 2015 gestart worden met een meerjarig muziekeducatieproject. Drie basisscholen participeren in deze uitdagende projecten. In de Zeeuwse Muziekschool is een betrouwbare samenwerkingspartner gevonden om continuïteit voor ledenwerving te borgen en aanstormend talent van een goede muzikale basis te voorzien. Visie, inbreng en betrokkenheid vanuit de dirigent(e) van ons samenwerkingsorkest is hierbij zeer gewenst.

De profielschets:

Samenwerkingsorkest EMM-ADVENDO zoekt naar een enthousiaste en gemotiveerde dirigent(e) die tijdens onze wekelijkse repetitie op natuurlijke wijze een evenwicht creëert tussen muziek en sociaal contact, waarbij muziek op de eerste plaats staat. De dirigent(e) is initiatiefrijk en is niet bang om uitdagingen aan te gaan. Door zijn of haar natuurlijk leiderschap kan de dirigent(e) een brug slaan tussen jong en oud waardoor op een plezierige manier muziek met elkaar gemaakt kan worden.

Aanvullende zaken functieprofiel: 

  • Beschikt over een afgeronde conservatorium studie HaFaBra-directie of gelijkwaardig niveau.
  • Weet inzet, flexibiliteit, dynamiek en spontaniteit te combineren met muzikale discipline.
  • Beschikt over goede communicatieve, sociale en educatieve vaardigheden.
  • Is in staat om doelgericht en op een uitdagende manier naar een optreden toe te werken. 
  • Heeft een uitgebreide en zeer gevarieerde repertoirekennis die   aanspreekt bij muzikanten en publiek.
  • Is creatief, vernieuwend, jong van geest en denkt mee over ledenwerving en muzikale groei van orkest.
  • Kan werken met muzikanten van verschillende niveaus.

 

Geïnteresseerd geworden? Maak de juiste stap en solliciteer mee!

Bent u geïnteresseerd geraakt en ziet u het als uitdaging om de nieuwe dirigent(e) van ons Samenwerkingsorkest te worden? Aarzel dan niet en zend een goed gemotiveerde sollicitatiebrief met Curriculum Vitae uiterlijk in voor 7 januari 2015 naar info@advendo-emm.nl.

In het kader van het nieuwe solliciteren is een video-CV meer dan welkom en wordt dit gezien als een waardevolle aanvulling op de motivatiebrief. Voor aanvullende informatie over onze vereniging, de vacature en Video-CV verwijzen we u graag naar onze website, www.advendo-emm.nl.

Verloop van de sollicitatieprocedure:

De sollicitatiegesprekken voor onze vacature staan gepland op woensdagavond 14 januari 2015. Gesprekken zullen worden gevoerd met bestuursleden aangevuld met leden vanuit de werving en selectiecommissie. Een proefdirectie maakt onderdeel uit van onze sollicitatieprocedure. Deze zullen plaatsvinden op maandag 19 en 26 januari 2015 en zo nodig op 2 februari 2015. Onze dirigent Mathieu van Duiven hoopt het stokje tijdens zijn afscheidsconcert over te kunnen dragen aan onze nieuwe maestro op zaterdagavond 21 februari 2015.

Aanvullende informatie nodig?

Indien u aanvullende vragen hebt over de vacature, kunt u telefonisch contact opnemen met onze voorzitters dhr. Leo Geelhoed (ADVENDO) 06 - 34 77 46 16 of dhr. Stephan van Belzen (EMM) 06 - 41 77 24 42. Uiteraard worden vragen per e-mail ( info@advendo-emm.nl  ) zo snel mogelijk beantwoord. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar onze verenigingswebsite: www.advendo-emm.nl of bezoek onze Facebookpagina.