Don Kozakkenkoor 2016

Op zaterdagavond 19 november 2016 treedt het wereldberoemde Don Kozakkenkoor uit Rusland op in Wolphaarstdijk. Dit concert is de start van een wekenlange tournee door Nederland en Duitsland. Dit bijzondere evenement vindt plaats in de recent, prachtig vernieuwde Nicolauskerk in Wolphaartsdijk. Hieronder is meer over het koor te lezen. Gezien de grote belangstelling is het raadzaam om kaarten voor dit uniek concert te reserveren. Ons orkest Advendo-EMM is daarvoor contactpersoon. Toegangskaarten ad. € 22,50 zijn te reserveren op onze website   info@advendo-emm.nl. ( als de link niet werkt, type dan dit adres in bij uw email). Bij reservering krijgt u altijd een bevestiging.  Aanvang  20.00 u  ( zaal open  19.30 u)

 


Unieke concerttour in Nederland en Duitsland van het Don KosakenChor Russland

Het Don KosakenChor Russland is een graag geziene gast op de internationale concertpodia.

Deze Russische vocalisten behoren tot een van de wereldwijd meest bekende koren en brengen Volksliederen die de harten sneller doen kloppen. Naast het uit 20 mannen bestaande koor zal het 6 koppige Instrumental Soloists Ensemble ‘Philarmonia’ authentieke Russische volksinstrumenten bespelen en het koor begeleiden.

 

‘A Russian Serenade’ brengt de bezoeker in Russisch romantische sferen. Russisch-orthodoxe gezangen en schitterende Russische ballades worden afgewisseld met bekende en – in het Westen – nog onbekende Russische Volksliederen. Het is bijzonder dat dit Kozakkenkoor ook composities van Sovjet componisten ten gehore brengt en breekt met de de traditie van de klassieke romantiek door ook moderne liederen uit de laatste decennia van de vorige eeuw op het programma te zetten. Marcel ‘Nicolajevich’ Verhoeff werd in 1993 benoemd tot chef-dirigent van dit gezelschap uit Rusland.

 

In 1992 is het Don KosakenChor Russland – bestaande uit in Rusland woonachtige professionele zangers – opgericht in zijn spirituele bakermat, de Russische Federatie.

Het Instrumental Soloists Ensemble ‘Philarmonia’ bestaat uit laureaten die allen op virtuoze wijze de Russische volksinstrumenten bespelen zoals de Bayan, Balalaika en Domra. De combinatie van de zang, begeleid door de authentieke Russische volksinstrumenten, de kostuums, het decor en de interactie met het publiek staat garant voor een meeslepende muzikale ‘Serenade’.

 

Het koor trad op in onder meer Dom Muzika (Moskou), Het Witte Huis (Moskou), het Concertgebouw (Amsterdam), Liederhalle (Stuttgart), Musikhalle (Hamburg), Die Glocke (Bremen) en in Aspendos Arena (Antalya).

Vanaf 17 november tot en met 18 december in Nederland in vele theaters en bijzondere andere locaties.

Toegangskaarten voor de concert in WOlphaartsdijk zijn te reserveren via :     info@advendo-emm.nl

Dirigent: Marcel Verhoeff

zie ook op YouTube:  https://youtu.be/0POwDX8Fyec