leerlingen-opleiding

Leerlingen die een instrument willen gaan bespelen wat in het orkest of de slagwerkgroep past, worden direct in contact gebracht met onze leerlingencoordinator. In overleg met muziekschool worden dan de muzieklessen ingepland. Na een bepaalde tijd wordt bekeken of de leerling in het orkest of slagwerkgroep mee kan gaan spelen. Getracht wordt dit zo snel mogelijk te doen.

Soms zijn er ook mogelijkheden om een samenspelgroep van alleen leerlingen te vormen, zodat de leerlingen nog sneller het samenspelen kunnen ervaren. Bovendien worden ze dan ook snel en beter bij de verenigingsactiviteiten betrokken.

De leerlingencoordinator begeleidt de leerling niet alleen tijdens de muziekschool studie maar ook bij alle andere zaken binnen de vereniging. Betrokkenheid en motivatie van de leerling staan daarbij voorop.

En voor de duidelijkheid: een leerling hoeft niet jong te zijn. Ook volwassenen kunnen beginnen met het bespelen van een instrument. Ook nu zijn er volwassen leerlingen. Ook mensen die vroegere gespeeld hebben, kunnen tijdens een “opfris-periode” een instrument van de vereniging krijgen en proeflessen volgen. Als blijkt dat iemand als een ervaren muzikant gezien kan worden, kan deze natuurlijk zonder meer in het orkest mee gaan doen.