Slagwerk in Brogum

Op 16 mei is in het poppodium Borgum een slagwerkmiddag georganiseerd.

Onze slagwerkdocent Jeroen Simons was  één van de stimulatoren hiervan.

Alle leerlingen van EMM en Advendo deden mee. Ze traden op als solist maar ook samen met de slagwerkgroep van Advendo en de leerlingengroep van EMM.

Eén van de slagwerkers van Advendo, Roosmarijn,  heeft haar eigen impressie opgesteld:

Zondag 16 mei in Zierikzee was het de dag van de slagwerkers.


Als je bij Jeroen Simons op les zit, mocht je laten tonen wat je kan op een drumstel. Ook mocht de slagwerkgroep meedoen.


De middag begon met de band Villagroove. Die speelt bekende en leuke muziek. Jeroen speelt ook in die band. Op het einde mochten er twee leerlingen van Jeroen ook een stuk meedrummen in een liedje, allebei apart. Dit deden ze erg goed. Toen Villagroove geweest was begon het eerste leerlingenblok. In het eerste leerlingenblok zaten Simon Lansu, Robin Flipse,Thom Stokx en Max la Grand. Die maakten ook goede muziek. Daarna was het de beurt aan de Pontesband. Dat is een band van het Goese Lyceum. Je kon goed horen dat zij ook hard hadden geoefend! Na de Pontesband was de beurt aan de drumband. We hadden hard gewerkt aan onze nummers en er zaten ook twee nieuwe nummers bij. We moesten alles opzetten op het podium en toen konden we beginnen. Ik vond het erg leuk om te doen en de rest van onze groep ook, dacht ik wel! Jammer dat Junior en Linda niet aanwezig konden zijn. Na de drumband was de leerlingenband van Kortgene aan de beurt. Ze speelden 1 lied onder leiding van Jeroen. Jammer dat ik het niet heb kunnen zien en horen omdat wij de spullen op moesten ruimen. Zij hadden het ook goed gedaan volgens de reacties! Toen de leerlingenband geweest was, begon leerlingenblok twee. Hier moest ik openen. Ik vond het erg leuk om te doen en zou het graag nog een keer willen doen (dit was mijn 2e keer in Brogum). Jan-Willem Schuller, Jaap Smallegange en Joeri Goudappel volgden na mij. Het klonk super jongens! Na leerlingenblok 2 was het bandje van Bart aan de beurt. Dit was ook erg leuk om te horen. Na het bandje van Bart zijn de meesten van de drumband naar Wolphaartsdijk vertrokken. Villagroove was na het bandje van Bart aan de beurt voor de 2e keer. Na Villagroove was het einde in zicht. Jeroen bedankt voor de leuke middag
 
Groetjes Roosmarijn van Moort (slagwerkster Advendo)